خانه » مقالات کارآفرینی » دانلود مقاله کارآفرینی پروش گاو شیری

دانلود مقاله کارآفرینی پروش گاو شیری

دانلود مقاله پرورش گاو شیری از سری مقالات کارآفرینی با 45 صفحه و فرمت اجرایی Word

از ابتدای پیدایش حیات و تاریخ بشر، شیر در تغذیه انسان جایگاه ویژه ای را به خود اختصاص داده است. اهلی شدن گاو شیری پیشینه 6000 ساله دارد و حدود 2000 سال پیش از میلاد مسیح این حیوان در میان انسان ها حیوانی مقدس به شمار رفته و مورد پرستش قرار می گرفته است. در انجیل و کتاب های مقدس بیش از 50 بار به شیر و فراورده های آن اشاره شده است.

شیر در بسیاری از نقاط جهان بخش مهمی از رژیم غذایی انسان را تشکیل می دهد. بنابراین این توجهات قابل ملاحظه ای که در طول سالیان سال در جهت بهبود کیفیت شیر اتخاذ شده است چندان تعجب آور نیست. در جهت بهبود و افزایش تولید شیر، کیفیت ترکیبات و کیفیت بهداشتی شیر و به حداقل رساندن مقدار آلاینده ها در آن تلاش های بسیاری صورت گرفته است که در واقع تمامی این اقدامات در جهت دسترسی به طبیعی ترین و مغذی ترین ماده غذایی بشر بوده است.

طیف وسیعی از مشاغل و افراد، در صنعت شیر فعالیت دارند که می توان در مرحله تولید به دامدار، دامپزشک و مشاور دامداری، در مرحله حمل و نقل تا مرحله فراوری به بازرسان کیفیت، تولید کنندگان و نهایتاً به فروشندگان، متخصصان تغذیه، قانون گذاران بهداشتی و مصرف کنندگان اشاره نمود.

تمامی اجزای این زنجیره به شاخص های کیفی شیر اهمیت می دهند و به طوری که این شاخص ها مرتباً از نظر تجاری، بازاریابی، آیین نامه های قانونی و جنبه های تغذیه ای مورد ارزیابی و اندازه گیری قرار می گیرند.

دانلود مقاله کارآفرینی پروش گاو شیری

دانلود مقاله کارآفرینی پروش گاو شیری

تولید شیر با کیفیت بالا

برای داشتن یک گاوداری شیری موفقیت آمیز و حفظ طولانی مدت بازار فروش نه تنها گاودار باید تولید نسبتاً بالایی به ازای هر گاو داشته باشد بلکه باید شیر با کیفیت تولید کند.

برای تولید شیر با کیفیت لازم است گاو تمیز، سالم و دارای تغذیه صحیح باشد. جایگاه آن باید تمیز، خشک و دارای تهویه مناسب باشد. همچنین تجهیزات شیردوشی باید تمیز، ضدعفونی شده، صاف و از جنسی غیر از مس باشند.

لازمه داشتن گاوهای تمیز، محوطه و جایگاه تمیز است. جایگاه باید به خوبی تهویه شود، زیرا برخی از بوهای بد ممکن است از طریق دستگاه تنفس وارد خون و سپس وارد شیر شوند. خوراک های بدبو باید بعد اظ دوشش در اختیار دام قرار گیرند تا بوی بد وارد شیر نشود.

برای تولید شیر پاستوری با کیفیت همچنین لازم است از وسایل صاف و بدون گوشه و زاویه استفاده کرد تا نظافت و ضدعفونی آنها به سهولت انجام شود و وجود باکتری در شیر را به حداقل برساند. شیر نباید در معرض مس یا آهن قرار گیرد، زیرا این مواد می توانند طعم اکسید را در شیر به وجود آورند. وسایل نگهداری و حمل شیر باید به نحوی استقرار یابند که تکان و ورود هوا به حداقل ممکن برسد، زیرا این عوامل می توانند طعم ترشیدگی به شیر بدهند.

شیر باید حداکثر طی 2 ساعت بعد از اتمام دوشش در 4/4 درجه سانتی گراد خنک شود تا طعم و کیفیت خود را برای مدت طولانی تری حفظ نماید. این درجه حرارت رشد باکتری ها را به حداقل می رساند. شیر باید به طور مداوم از آلودگی باکتریایی، گرد و غبار، کثافات، گرما و سرمای زیاد، روشنایی و نورهای شدید مصنوعی که همگی منجر به کاهش کیفیت شیر می شوند، محافظت شود.

پروژه کارآفرینی پرورش گاوداری شیری

پروژه کارآفرینی پرورش گاوداری شیری

راه اندازی واحد پرورش گاو شیری (مرکز شیردوشی)

واحد پروش گاو شیری و مرکز شیردوشی اجزای اصلی طراحی مزرعه می باشند. مرکز شیردوشی جایگاه ویژه ای است که گاوها برای دوشیدن روزانه حداقل سه بار به این مکان برده شده و دوباره به سالن پرورش بازگردانده می شوند.

هنگام طراحی سالن های شیردوشی، مهمترین چیزی که باید در نظر گرفته شود این است که می خواهید این سالن کجا قرار گرفته، چطور و به چه اندازه ای ساخته شود.

بازدید از دیگر مزارع پرورش گاو شیری موفق و سالن های تولید شیر پاستوریزه، بخش مهمی از روند طراحی است. بهتر است وارد سالت های شیردوشی شوید و مراحل کامل شیردوشی را بازدید نمایید. حتی از سالن های شیردوشی و گاوداری های قدیمی تر نیز بازدید نمایید تا ببینید آیا تجهیزات و تأسیسات به کار گرفته شده در عمل کارآیی لازم را دارند؟ شیردوشی و مدیران از آنها رضایت کامل دارند؟ و خدمات پس از فروش و هزینه آن چگونه است.

شما زمانی می توانید طراحی تان را آغاز کنید که درک درست و کاملی از نیازهای آینده خود داشته باشید و موراد زیر را در نظر بگیرید :

بررسی های اولیه

تصمیم دارید سالن چه مدت زمان از روز کار کند؟

جواب این سئوال بستگی به این دارد که :

  • می خواهید چند گاو را بدوشید (طرح های توسعه شما چگونه است)؟
  • مایلید روزانه آن ها را چند بار بدوشید؟
  • میانگین زمان شیردوشی گله یا گروه خاصی از گله چقدر است؟
  • شما چه برنامه کاری روزانه دارید؟
  • تصمیم دارید از چند شیردوش در سالن استفاده کنید؟

پس از پاسخ به این سئوال ها، می توانید محاسبه کنید که به اندازه سالنی نیاز دارید.

بررسی بودجه

زمانی که بدانید چه سایز سالنی برای تأمین نیازهایتان لازم است، می توانید هزینه ساخت را برآورد کنید. هزینه سالن چقدر است؟ یا اگر قصد دارید تأسیسات موجود را ارتقا دهید، چقدر از امکانات قابل استفاده مجدد هستند؟

بررسی کارگر (نیروی کار)

نکته مهم دیگری که باید هنگام ساخت سالن جدید در نظر گرفت، نیروی کار است. نیروی کار هزینه ای جاری است. جدا کننده های اتوماتیک خرچنگی در سیستم های کامل مدیریتی گله باعث عدم نیاز به نیروی انسانی اضافی می گردد.

طراحی سالن

به دلیل آن که جریان حرکت گاو در زمان ورود و خروج را تحت تأثیر قرار می دهد، از اهمیت زیادی برخوردار است. بنابراین نقشه سالن باید به گونه ای طراحی شود که ترافیک در حرکت گاوها ایجاد نکند. در طراحی سالن شیردوشی بدون توجه به تأثیر آن بر عملکرد سالن می توان تغییراتی ایجاد کرد. باید تأثیر این تغییرات طی مراحل طراحی به وضوح مشخص شود.

گسترش و توسعه گاوداری در آینده

مرکز شیردوشی و طراحی آن باید به گونه ای باشد که امکان ساخت و توسعه تعداد جایگاه استقرار گاو، افزایش ظرفیت شیردوشی و بازده سالن شیردوشی در آینده وجود داشته باشد تا امکان شیردوشی تعداد بیشتری گاو فراهم گردد. با دو روش می توان این امکان را به وجود آورد :

1- افزایش بازده سالن شیردوشی یا افزایش تعداد گاو دوشیده شده در ساعت که با اضافه کردن تجهیزات و تأسیسات شیردوشی خودکار و پیشرفته امکان پذیر است :

  • واحدهای دوشش با کیفیت بهتر
  • جدا کننده های اتوماتیک واحد دوشش
  • درهای تجمع کننده در سالن انتظار
  • دروازه های جدا کننده
  • درهای خروجی سریع
  • ضدعفونی کننده های خودکار قبل و بعد از شیردوشی

2- افزایش تعداد جایگاه استقرار گاو در سالن شیردوشی

  • با استفاده از فضای خالی در نظر گرفته شده در چاله شیردوشی برای توسعه در طراحی اولیه
  • توسعه سالن شیردوشی از طریق دیوار انتهایی در نظر گرفته شده در طراحی اولیه
  • توسعه سالن شیردوشی به سمت سالن انتظار در نظر گرفته شده برای توسعه در طراحی اولیه
  • با توسعه شیردوشی از طریق دیوار جانبی و به سمت اتاق های دیگر مرکز شیردوشی
  • اضافه کردن یک سالن جدید به مرکز شیردوشی به عبارتی ساخت سالن جدید در کنار با امتداد سالن قدیمی

اجزای ماشین شیردوشی

دستگاه یا ماشین شیردوشی از چهار بخش اصلی تشکیل شده اند :

  1. سیستم خلأ : شامل پمپ خلأ، تانک ذخیره خلأ، تنظیم کننده یا رگلاتور خلأ، خلأسنج و لوله های خلأ می باشد که همه آن ها یک سیستم بسته را تشکیل می دهند.
  2. پولساتور یا نوسان ساز : که میزان خلأ اطراف سر پستانک در واحد زمان را تغییر می دهد تا شیردوشی بدون بروز ادم و احتقان یا پرخونی بافت های سر پستانک صورت پذیرد.
  3. خوشه شیردوشی یا خرچنگی یا واحد دوشش : که در بر گیرنده 4 کلاهک بوده و در اطراف سر پستانک ها ایجاد خلأ می نمایند. کلاهک ها دارای پوسته ای از جنس فولاد ضد زنگ بوده و در داخل هر کلاهک یک لایه لاستیکی نرم به نام لاینر قرار دارد.
  4. سیستم انتقال شیر : که شیر را از خرچنگی ها به تانک شیر منتقل می نماید و در طول مسیر از صافی ها و خنک کننده ها می گذرد.

پروژه کارآفرینی پرورش گاو شیری عنوان این مقاله از سایت downloadarticle.ir می باشد که قرار است در اختیار شما عزیزان قرار دهیم. طرح توجیهی پرورش گاو شیری شامل 4 فصل می شود که در زیر ما فقط عنوان این چهار فصل را ذکر می کنیم :

  1. فصل اول این طرح کسب و کار کلیات طرح پرورش گاو شیری را توضیح داده است.
  2. در فصل دوم روش انجام کار یعنی چگونگی راه اندازی پرورش گاوداری شیری بیان شده است.
  3. در سومین فصل از این مقاله امور مالی طرح نوشته شده است.
  4. و در آخرین فصل جمع بندی و نتیجه گیری از اجرای طرح پروش گاو شیری پرداخته شده است.
4000 تومان – خرید
اشتراک گذاری مقاله
ایمیل شما آشکار نمی شود

نوشتن دیدگاه

تمام حقوق مادی , معنوی , مطالب و طرح قالب برای این سایت محفوظ است - طراحی شده توسط پارس تمز